Wat is nou het verschil tussen Kwartscomposiet en Marmercomposiet??

Composiet is tegenwoordig in vele soorten, kleuren en maten terug te vinden. Enkele termen die vaak gebruikt worden zijn kwartscomposiet en marmercomposiet, maar wat is het nou precies? En wat zijn nou de belangrijke verschillen tussen de twee composietsoorten. In dit blog zetten we het voor je op een rij, zo wordt het misschien allemaal net wat duidelijker. 


Wat is kwartscomposiet?

Kwartscomposiet wordt samengesteld uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Dit samen zorgt er voor dat er een uiterst hard en bestendig materiaal ontstaat. Kwartscomposiet is een perfect materiaal voor vensterbanken, keukenwerkbladen, badkamers, vloeren en wandbekledingen. In ons assortiment hebben wij kwartscomposiet van Silestone® en van Diresco®.

Wat is Marmercomposiet?

Marmer composiet is een mix van kunstmatige hars, kleurstof en fijn gemalen natuursteen (marmer). De verhouding van natuursteen in het composiet betreft ongeveer 95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken. Nadat het marmer composiet uitgehard is worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde gepolijst wordt.

Wat is nou precies het verschil?

In de tabel hieronder, zetten we de grote verschillen tussen de materialen op een rij. Zorg dat je hier goed van bewust bent bij de keuze van het materiaal, zo voorkom je onaangename verrassingen!

 Kwartscomposiet

Marmercomposiet

Krasvast

Gevoelig voor krassen
SlijtvastGevoelig voor belasting
Prijziger dan marmercomposietGoedkoper
Vlek- en zuurbestendigNiet zuurbestendig
Vloeistofdicht en vlekbestendig
Pas op met het morsen van voedsel en dranken, (denk aan koffie, sinaasappels)


Bij de keuze voor het materiaal is het dus belangrijk om bovenstaande punten in acht te nemen. Kwartscomposiet mag dan wel duurder in aanschaf zijn, maar is het wel waard bij langdurig gebruik. Wanneer er een vlek o.i.d. in de marmercomposiet zit, kan dit er (niet) gemakkelijk uitgehaald worden.