Cosentino Group lanceert wereldwijd de nieuwe kleuren voor Dekton® en Silestone®. De lancering wordt met name gekenmerkt door twee duidelijke esthetische trends. De eerste is gebaseerd op het uiterlijk en de kleurendiversiteit van beton en de andere is een eerbetoon aan bijzondere natuursteen referenties.

Beton trend
Cosentino presenteert nieuwe varianten voor verschillende grijs- en industriële tinten welke geïnspireerd zijn op bouwmaterialen als cement en beton, momenteel zeer populair in ontwerpen voor moderne en eigentijdse inrichting. Binnen deze trend zijn de nieuwe kleuren Laos, Soke, Kreta en Lunar uit de Industrial Collection van Dekton®, en de kleuren Brooklyn en Silver Lake uit de Silestone® Loft Series ontstaan.

Natural trend
Met de Natural trend blijft Cosentino inzetten op de natuurlijke, klassieke schoonheid van natuursteen die nooit uit de mode zal gaan. Geïnspireerd door de meest gewaardeerde en gevraagde marmersoorten door liefhebbers van natuursteen zijn zowel in de Dekton® als Silestone® collecties nieuwe kleuren ontwikkeld. Aan de Dekton® Natural Collection zijn de kleuren Vera en Kira toegevoegd en de Silestone® Eternal serie is uitgebreid met de kleuren Eternal Desert Silver, Emperador en Classic Calacatta.

Deze nieuwe kleuren voor Dekton® en Silestone® zijn vanaf nu verkrijgbaar. Allemaal trendsettende kleuren die inspiratie bieden voor design en architectuurprojecten voor woningen en commerciële ruimtes.

Dekton® by Cosentino
Industrial Collection. Reeds eerder presenteerde Cosentino de Dekton® Industrial Collection met hierin stoere urban kleuren. Met de kleuren Laos, Soke, Kreta en Lunar wordt deze collectie uitgebreid met vier kleuren met een betonlook. Hiermee kunnen projecten de uitstraling van ruw beton creëren met alle voordelen van de eigenschappen van Dekton®.

Natural Collection. In de Natural Collection van Dekton® zijn kleuren te vinden die geïnspireerd zijn op de mooiste natuurstenen. Met Vera en Kira wordt deze collectie uitgebreid met twee kleuren die geïnspireerd zijn op de bijzondere marmersoort Gris Pulpis. Beide hebben een eigen uniek karakter met een verschillende achtergrondkleur waarbij natuur en pure esthetiek de hoofdrol spelen.

Silestone® by Cosentino
Loft Series. Ook in de Silestone® collectie heeft Cosentino twee unieke betonlooks gecreëerd die niet zullen misstaan in veel Nederlandse keukens, badkamers en projecten. De kleuren Brooklyn en Silver Lake bieden een donkere en een lichtere betonlook met ieder een eigen, unieke uitstraling. Ook nieuw voor deze kleuren is de nieuwe afwerking genaamd Raw die de bladen niet alleen de uitstraling maar ook het gevoel van beton geeft.

Eternal Collectie.
Na het succes van de Eternal collectie voegt Cosentino nieuwe kleuren toe aan deze bijzondere serie die een ode is aan de mooiste marmers uit de geschiedenis. De nieuwe kleuren Eternal Desert Silver, Emperador en Classic Calacatta zijn een mooie mix van authentieke, natuurlijke marmerlooks met alle praktische voordelen van de innovaties en kwaliteit van Silestone®.